Mie oon niin tavattoman kyllästyny noihi kauppojen leipä antimiin.. koko kesän olen vetäny semperin kaurapaahtoo ja vuohelan hapanta. Min kämppä kun on niin pieni ja etelärintees, nii kesäl ei tul siteen paljoa leivottua.Siis ihan kivaa että tulee syksy ja viileet nii viittii taas leippoo tussutella :)

Mie teen täl samal ohjeel yleens ain leivän ,jauhoi vaihtamalla saapi ain vähä erilaista mutta NIIIN perskuleen hyvää luteetonta leipää.

Sen verta oon tässä oppint jot et, en usko ohjeiden antamiin jauhomääriin. Mie en ikuna onnistu reseptin mukaan tekemällä, mutta reseptistä otan "rungon" ja siittä sitten sävellän oman luteettoman jauhopeukalon kanssa.

ohjeistus:

  • 9dl vettä
  • 0,25dl psyllium
  • 1pss hiivaa
  • suolaa mau mukkaa
  • valkosipuirouhetta (namiii)
  • 8-10dl jauhoja. tällä kertaa laitoin sokerijuurikshiutaleita, pellavarouhetta, perunahiutaleita, kaura-,riisi- ja tattarijauhoja.

toiminta:

  • liota psyllium lämpimään veteen ja anna turvota ainakin vartin.
  • lisää vesitilkkaan hiiva ja lisää seos hyytyneeseen psylium-vesiseokseen.
  • sitten mausteet ja rouheet ja lopuksi jauhot.
  • vaivaa ja kaada vuokaan
  • anna nousta ainkin tunti
  • 225 astetta ja noin kolme varttia

tulos on tässä:

1250575579_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

oikeesti on kuin hiivaleipää !!

1250575579_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

rakpsakka kuori ja pohja ja koostumus lähentelee täydellisyyttä :)

1250575609_img-d41d8cd98f00b204e9800998e