Eilen alkoi päivällä tekemään sitten niin pirkuleesti mieli pizzaa ja pakkohan sitä oli sitten töihe perästä tehdä. Oli sitten niin mahottoman hyvää että ei tullu kotipizzat mieleenkään.

POHJA:

3dl vettä

1rkl psyllium

1pss kuivahiivaa

suolaa maun mukaan

1dl täysjyvämaissijauhoa

1dl täysjyväriisijauhoa

1dl soijajauhoa

noin 1-2dl gluteenitonta valeaa jauhoseosta

oliiviöljyä

täyte:

-tonnikalaa 2prk

-soijarouhetta 1,5dl

-ananaspaloja 1prk

-herkkusieniä 1prk

-aurinkokuivattua tomaattia

- jalapenoja

-punasipulia

- valkosipuliaKieli ulkona

- juustoraastetta

- tomaattimurskaa

-mausteita

TOIMINTA: Lisää lämpöiseen veteen hiiva ja psyllium. Anna turvoita noin 10min. Lisää sitten jauhot ja oliiviöljy. Anna nousta noin 30min. Älä tee taikinasta "tiukkaa" äläkä jätä löysäksi. Tämä taikina on melkein kuin"perinteinen". Todella helppo kaulia suoraan leivin paperille. Pohjasta tulee paistuessaan kuin "oikea" pizzapohja, rapea, ei repeile ja pysyy todella hyvin kasassa.

Sillä aikaa kun taikina nousee, tee täyte valmiiksi: VALUTA SIIVILÄN LÄPI kaikki säilykkeet kunnolla, sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset sekasin. Kun taikina on kaulittu levitä tomaattimurska ja murskan pinnalle mausteita, mm.pizzamausta, valkosipuli jne. sitten täyte vaan päälle ja uusiin 225astetta 20-25min.

NAMI NAMI NAMI