Pidimpä tuossa männä viikonloppuna kynttiläkutsut ja kuvassa on kerrankin nätisti laitettu tarjoilut esille (ainakin yritys hyvä 10 :)..

Menyyy:

tiikerikakkua, juustokakkua, lohi- ja sienipiirakkaa sekä pähkinä-suklaapipareita.

TIIKERIKAKKU (ohje ulla svenskin lempileivonnaiset kirjasta)

-200g voita

-3dl sokeria

-2tl vaniliinisokeria

-3 munaa

-4dl jauhoja (mantelijauhoa ja glut.jauhoseos)

-2tl leivinjauhe

-1dl kermaa

-2rkl kaakaojauhetta

Toiminta: vaahdota voi ja sokeri , lisää munat yksitellen, sekota kuivat aineet paitsi kaakao ja lisää kerma. Ota massasta 1/3osa pois ja lisää siihen kaakao (mie laitoin vielä mantelirouhetta tuohon suklaamassan sekaan). Voitele ja korppujauhota vuoka. Paisto 175astetta, noin tunti, uunin alatasolla. AIVAN MIELETTÖMÄN KUOHKEE JA IHANA TIKRUKAKKU TULI !!!

JUUSTOKAKKU (ohje samasta kirjasta kun tuo tikrukakkukin)

Pohja:

-200g semperin gluteenittomia dikkestiive keksejä

-150g voita

Täyte:

-600g philadelphia tuorejuustoa

-250g rahkaa

-1dl sokeria

-2tl vaniliinisokeria

-1dl maissitärkkelystä

-3munaa

-200g valkosuklaata

Pinnalle:

- 2dl mustikoita ja sokeria

TOIMINTA:

Murusta keksit ja sekota ne pehmeen voin kanssa.Taputtele taikina irtopohjavuokaan 24cm leivinpaprun päälle. Vatkaa juusto ja rahka sekasin,lisää sokerit ja maissitärkkelys.Lisää munat yksitellen ja valkosuklaamuruset. kaada täyte pohjan päälle ja ripota mustikat ja hivenen sokeria pinnalle.Paista kakkua uunin alatasolla 175asteessa noin 50minsaa ja sitten lämmöt pois.Anna vielä paistua jälkilämmöllä noin 30-40min.Jäähdyta ja laita kakku jääkaappiin ja syö vasta seuraavana päivänä. AIVAN SYNTISEN HYVÄÄ TULI :)

PÄHKINÄ-SUKLAA PIPRUT (ohje bongattu emerald city blogista)

-225g voita

-2,5dl (175g) fariinisokrua

-1 keltuainen

-3rkl kahvijuomajauhetta

-2rkl kuumaa vettä

4,5dl (300g) jauhoja (gluteeniton jauhoseos)

Päällyste:

-200g suklaata

-1,5 dl paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä

TOIMINTA: vaahdota voi ja sokeri, lisää pipelon osa vatkaten seokseen.Liuota kahvi veteen ja kaada vasta jäähtyneenä seokseen vatkaten edelleen..kääntele jauhot varovasti sekaan (mie laitoin taas mantelijauhetta jauhoon mukaan).Taputtele taikin auunipellille leivinpaprun päälle, elä kuitenkaan tee liian ohkasta. Paista uunis 190asteessa, kunnes tuntuu kypsältä -EI kuivalta. Jäähtyneen piparilevyn päälle sulata suklaata ja ripota pinnalle rouhitut suolapähkinät. TÄÄ oli kans aivan sika hyvää!!!

SIENI- JA LOHIPIIRAKKA

Pohja (yhelle pellilliselle):

-250g rahkaa

-250g voita

-4,5dl jauhoja (mielaitoin tattarijauhoo, kauralesettä, karkeaa jauhoseosta ja tummaa glut.jauhoseosta.)

-1tl leivinjauhoo

-50g juustoraastetta

(mie laitan pohjaan myös valkosipulirouhetta ja paprikaa)

POHJAN PÄÄLLE ENNEN TÄYTETTÄ:

-250g valkosipuli ja yrtit creme cruisee

-150g juustoraastetta

-2 munaa

Toiminta: Nypi pohjan ainekset ja lopuksi sekaan juustoraaste. 200astetta ja noin 35minsaa.

Täyte sienipiirakka: Suppiloita pakastimesta sekä kuivattuja, pekonia, sipulia, kirretompsuja,fetaa.Jähtyneenä päälle ruohosipulii ja persiljaa.

Täyte Lohiversio: Kylmäsavulohta, punasipulia, fetaa,tilliä, kirretompsuja, Ja jäähtyneenä päälle samaa kun sieniversiossa.

Tää piirakka pohja on mun lemppari ja nää menee ain ihan kuumille kiville... NAMIIIIII!