löysin glu.fi vinkin lihapiirakoihin.

1250575638_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeistus:

  • 4,5dl vettä
  • 1rkl psyllium
  • 0,5dl öljyä
  • 1pss hiivaa
  • 1tl suolaa
  • ripsaus sokerii
  • 500g karkeaa jauhoseosta (käytin finaxin purkkikarkeeta)

mun täyte:

  • täysjyväriisiä
  • kananjauhelihaa
  • 1,5pss santamaria tex mex mausteseos smoked chili änd carlic
  • 1 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä

toiminta:

  • tee täyte oman mau mukkaa, jos maku on hyvä lisää vielä reilusti maustetta, koska täyte imaisee mausteet.
  • turvota psyllium ja vesi ainakin vartin
  • lisää muuta aineet (hiiva sekoitettu jauhoihin)
  • taivaa taikinaa ainakin viis minuuttii.
  • ota taikinasta n.ruokaluskalisen kokosia palleroita ja taputtele linttanaksi. Laita täytettä ja ja painele reunukset kiinni.tarttuu hyvin , ei tarvi kostuttaa.
  • laita piirakat liinan alle ja kohtoa noin puol tuntii
  • paista kohotetut piirakat rypsiöljyssä

Jälkisanat :)

Seuraavan kerran kun duunailen näitä , vaihdan ainakin puolet jauhoista johonkin muuhun. Maku oli hyvä, isäntä tykkäs kovasti, vaikka näkö muistutti erehdyttävästi vanhaa harmaata kengän pohjallista.. Kuori oli rapsakka ja muistutti kovasti mummon aikanaan tekemii ruiskuorella varusteltuja karjalanpiikoja :)

Kannattaa kokeilla, nami nami nam !!!