Teimpä sitten eilen elämäni ensimmäiset luteettomat pullat..

Maku oli kerrassaan loistava, näkö ja koko osastoa omg :)

1250053453_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje oli nimellä vähän helvetin hyvä pulla Anna-Leena Härkösen Taikinaterapiaa keittokirjasta, mie siitä hivenen muokkailin suraavasti:

  • 0,5l maitoa
  • 1pss kuivahiivaa
  • 2rkl psyllium
  • 2 munaa
  • 3dl sokeria
  • 3tl vaniliinisokeria
  • 2tl kaardemummaa
  • 1dl mantelijauhetta
  • n. 5dl gluteenitonta jauhoseosta
  • n. idl täysjyvä riisijauhoa
  • n.1dl maissijauhoa
  • 150g sulatettua voita

toiminta:

Sekoita hiiva lämpoiseen maitoon ja lisää psyllium.Anna turvota n 15min.

Vatkaa tällä välin munat ja sokeri vaahdoksi.

Lisää vaahto maito/hiiva/psyllium seokseen (vatkasin sen tasaseksi konevispilällä).

Lisää mantelijauho, vaniliini ja jauhoa.

Lisää sulatettu voi ja jauhoja. 

Taikinasta tuli ehkä hivenen löysää, mutta nostelin siittä sitten lusikalla nököreitä pellille ja annoin nousta tunnin verran.

Lusikalla työnsin pullapalleron sisään voi/sokeri seosta ja voitelin munalla.

Paisto 225 astetta 10-15min.

toim.huom...Näin ensikertalaisena pullanvääntäjänä sanoisin että seuraavaksi laittasin ehkä hivenen enempi jauhoja, jospa sitä taikinaa voisi käsin muotoilla.Mutta oikeesti pulla oli hyvää vaikka näkö on kauhee :) Rakenne oli tosi hyvä, ei mitään tiiliskivimallia, vaan suht kuohkee ja mehevä.