Eilen alkoi päivällä tekemään sitten niin pirkuleesti mieli pizzaa ja pakkohan sitä oli sitten töihe perästä tehdä. Oli sitten niin mahottoman hyvää että ei tullu kotipizzat mieleenkään.
POHJA:
3dl vettä
1rkl psyllium
1pss kuivahiivaa
suolaa maun mukaan
1dl täysjyvämaissijauhoa
1dl täysjyväriisijauhoa
1dl soijajauhoa
noin 1-2dl gluteenitonta valeaa jauhoseosta
oliiviöljyä
täyte:
-tonnikalaa 2prk
-soijarouhetta 1,5dl
-ananaspaloja 1prk
-herkkusieniä 1prk
-aurinkokuivattua tomaattia
- jalapenoja
-punasipulia
- valkosipulia
- juustoraastetta
- tomaattimurskaa
-mausteita
TOIMINTA: Lisää lämpöiseen veteen hiiva ja psyllium. Anna turvoita noin 10min. Lisää sitten jauhot ja oliiviöljy. Anna nousta noin 30min. Älä tee taikinasta "tiukkaa" äläkä jätä löysäksi. Tämä taikina on melkein kuin"perinteinen". Todella helppo kaulia suoraan leivin paperille. Pohjasta tulee paistuessaan kuin "oikea" pizzapohja, rapea, ei repeile ja pysyy todella hyvin kasassa.
Sillä aikaa kun taikina nousee, tee täyte valmiiksi: VALUTA SIIVILÄN LÄPI kaikki säilykkeet kunnolla, sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset sekasin. Kun taikina on kaulittu levitä tomaattimurska ja murskan pinnalle mausteita, mm.pizzamausta, valkosipuli jne. sitten täyte vaan päälle ja uusiin 225astetta 20-25min.
NAMI NAMI NAMI
Kommentit