Meillä oli kaveriporukan kanssa pikku peijaiset tuossa joku viikko takoperin. Bestis oli tehny riimihirveä, joka oli aivan älyttömän hyvää. Naapurin pappa toi männä joulun alla mulle hirven ulkofilauskollikän ja minä reippaana tyttölapsena tungin sen pakastimeen odottelemaan parempia aikoja. Se parempi aika koitti nyt alkuviikosta. Ja päätin että miekii koitan. Riimihirven teko on sitten aikaaviepää puuhaa, mutta tulos on ja oli kerrassaan megahyvä.

Eli tuotteet ja tarvikkeet:

-  0,5KG sisä/ulkofilettä

-  2RKL merisuolaa

-  3RKL pippurirouhetta

- muita mausteita mau mukkaa, mie laitoin: valkosipulia sm:n myllystä ja katajanmarjalla maustettua oliiviöljyä.

Mausteet pussiin ja hirvenköllikkä meni perässä. Hieroskelin mausteita lihan pintaan ja laitoin jääkääppiin. Siellä sitä sitten käännellään aika ajoin. Jääkaappi/kääntelyhoitoa jatketaan 3päivää ja sitten  lihanpala laitetaan pakastimeen. Jäätyneenä vuollaan ohuen ohuita siivuja. Soosiksi jos juku sellasta tahtoo, käypi vaikkapa piparjuuritahna, mut ei tuo kyl tarvi mittää lisuja mun mielest..

Siis ihan aikuisten oikeesti mää tykkäsin, ja isännys kans, koirakii kuolas, mut se ei saanu siivun siivua.