1249539407_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1249539421_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1249539454_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1249539470_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein eilen nuhapäissäni näkkäriä. Kaupan näkkäreistä kun  ainoa syömiskelvollinen on Semperin puolikuun muotoinen näkkäri, mutta siihenkin tullee mitta täysi, niin kehittelin oman näkkiksen.

HARMINPAIKAN NÄKKÄRI

-1L nestettä vesi/maito

-2TL suolaa

-2PSS kuivahiivaa

-1TL kuminaa

-1TL anista

-1TL fenkolia

-oman maun mukaan valkosipulia (NAM)

-noin 12DL erilaisia jauhoja/rouheita, itse laitoin tälläkertaa: tattaria, jytteä, kaurajauhoa, pellava- ja soija rouhetta, sokerijuurikaskuitua sekä perunahiutaleita.

-seesamin siemeniä

- Haaleaan nesteeseen sekoitetaan suola, mausteet, kuivahiiva ja rouheet (pellava/soija/sokerijuurikas).

- Lisää jauhot vähän kerrallaan kokoajan vatkaten tai vaivaten, taikinasta saa tulla "tiukka".

- Muista että rouheet pellava,soija ja sokerijuurikas imee nestettä jonkin verran.

- laita taikinakölli kelmuun ja kylmään.

- ko. määrästä tulee noin 4-5 pellillistä näkkäriä.

- leivonta: jaa taikina useampaan osaan, leivonta-alustalle laitoin karkeaa jauhoseosta ja kaulin taikinapalan noin 1-1,5cm levyksi, pinnalle seesaminsiemeniä ja lopuksi ruutukaulimella loppu silaus (ennen tätä hankintaa suoritin kuvioinnin lihanuijalla...Huuto). Tälloin seesamit jäävät taikinaan kiinni, ja näkkäristä tulee sopivan paksuinen noin 0,5cm. Tee taikinapyörällä oman näköisiä ja kokoisia paloja ja nosta pellille.

- uunin lämpötilla 200 astetta

- paista noin 10min, kunnes näkkärinpalat ovat sopivasti "kuperia", käännä palaset ja paista vielä hetki.

- laita leivinliinan alle paistetut näkkärit odottelemaan ja kun kaikki on paistettu, suorita loppu kuivatus ilmavassa korissa liinaan vuorattuna jossakin lämpimässä paikassa.

- mitä pitempään kuivuvat, sen parempia ovat.

Ja ihan oikeesti, kotitekonen näkkäri on hyvää ja helppoa tehä Kieli ulkona